jump to navigation

Njohja e Gjinise te Lepurit

Faqja jonë në Facebook  www.facebook.com/KujdesiPerLepujt
Njohja e seksit ka rëndësi sepse meshkujt, kur rriten, therren ose shiten, mbahen vetëm aq sa duhen për ndërzim. Nga pamja e jashtme lepujt meshkuj nuk dallojnë nga femrat. Për të dalluar seksin, një dorë e kalojmë poshtë të ndënjurave të lepurit, me gishtin e madh dhe tregues të dorës tjetër tërheqim lëkurën rreth organit seksual (organin seksual mund ta dallojmë nga anusi sepse ndodhet më larg bishtit): vulva duket si e çarë, kurse penisi si thumb me gjatësi 1-2 cm.

Gjithashtu tek lepuri mashkull dallohen testikujt. Kur lepuri është i shqetësuar ose në moshë të njomë, këta mund të mos dallohen dot sepse mund të jenë të tërhequr në hapësirën e barkut. Gjithsesi lëkura që i mbulon mbetet e varur dhe një njohës i mirë i lepujve i njeh dhe nga kjo lepujt meshkuj.

Foto:  Lepuri femër (lart) dhe lepuri mashkull (poshte). Në meshkujt mbi 10 javsh dallohen dhe testikujt.

Kur lepujt meshkuj mbahen bashkë pas arritjes së pjekurisë (psh. kur rriten për lesh a gëzof) atëhere duhet të kastrohen që mos të luftojnë.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: