jump to navigation

Kuriozitete për lepujt

Faqja jonë në Facebook  www.facebook.com/KujdesiPerLepujt

Kuriozitete për lepujt:

Lepuri jeton deri në 10 vjet.

Lepujt nuk vjellin.

Ata kanë nevojë për kashtë për të ndihmuar tretjen dhe penguar krijimin e lëmsheve me qime në stomak.

Lepuri mund të kërcejë 90 cm. Lepuri mund të shikojë prapa, por në shikimin ballor ka një zonë të verbër.

Kur janë të lumtur kërcejnë dhe përdridhen.

Lepuri mund të vdesë nga frika kur ndeshet me grabitqarë.

Lepuri djersin vetëm në këmbë.

Lepuri prodhon 3kg mish nga i njëjti ushqim dhe ujë me të cilin lopa prodhon vetëm 1 kg mish.

Lepujt janë të dashur dhe besnikë me njerëzit

Përgjigjen kur u thërrasim në emër

U pëlqen të bëjnë banjo pluhuri për të pastruar gëzofin nga parazitët.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: