jump to navigation

Lepujt, kafshë të urta e inteligjente February 12, 2013

Posted by fllanzajaponeze in Uncategorized.
trackback

Lepujt, këto krijesa veshgjata paraqiten shpesh në filma të vizatuar. Lepujt janë kafshë shtëpiake shumë të mira. Janë të urtë, të dashur, inteligjentë dhe u pëlqen shoqëria e njerëzve.
null

Ata janë shumë të butë dhe të ndjeshëm. Andaj nuk preferohen për kafshë shtëpiake për fëmijë shumë të vegjël. Nëse fëmijët më të rritur dhe prindërit vendosin që të
kenë një lepurush si kafshë shtëpiake, ekzistojnë disa gjëra që duhet të dihen.

Lepujt janë krijesa shumë të shoqërueshme dhe të zbavitura. Duan që të përkëdhelen. Mund të mbahen në kafaz ose mund të jenë tërë kohën të lirë. Në kafaz lepujve duhet t’u sigurohet vendi për ushqim, ujë, fjetje si dhe hapësira shtesë për lëvizje.

Në dysheme të kafazit duhet të vendosni kashtë apo byk. Nëse lepurushin e lëshon të vrapojë përreth, është shumë me rëndësi të kesh kujdes për kabllo dhe bimë helmuese.

Këta brejtës të vegjël adhurojnë të kafshojnë gjithçka, prandaj mund shumë lehtë të lëndohen. Në kafaz vendosni edhe lodra që të mos kenë monotoni.

Lepujt përballojnë më mirë ftohtin se sa nxehtësinë. Nëse janë në hapësirë të hapur, duhet t’u sigurohet strehë nën hije. Nuk guxojnë të jenë në rrymë ajri. Dyshemeja e kafazit duhet gjithmonë të jetë e tharë.

Me ta duhet të silleni butë dhe me dashuri. Nuk duan që të ngrihen për vesh ose për lëkurë pas qafe. Lepujt, natyrisht, pëlqejnë të hanë karota, por duhet të ushqehen edhe me barë, si dhe me pemë dhe perime të tjera të freskëta.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: